Leuven speelt

Op de langste dag kan je in Leuven allerlei spelletjes doen.

In dit artikel van Leuven Actueel lees je er meer over.
“… dat is vooral goed nieuws voor de kinderen, al zijn ouders en grootouders uiteraard ook zeer welkom.”

Op 25 juni “De Langste Dag” kan je er ook met baksteentjes knutselen.
Kijk ook maar eens naar “van klei tot baksteen”.

“Het wordt ook leuk voor de papa’s op de stand van Carrera, het bekende merk van racebanen dat ook aanwezig is op de Grote Prijzen in de Formule 1. Ook leuk is de stand met historische kledij waar kinderen omgetoverd worden tot prinsessen, ridders, piraten en zelfs astronauten. Verder kunnen de deelnemertjes zelf huisjes bouwen met kleine maar echte baksteentjes van Teifoc, uiteraard met een klein truweel, al dan niet met hulp van papa of mama. De cement is overigens een mengsel van zand en maïsextract die weer loskomt als je het muurtje in water legt. Allemaal heel ecologisch dus en dat telt toch ook mee tegenwoordig. Bij De Kleine Johannes wordt er voorgelezen en geluisterd naar verhalen met een Kamishibai… 
Kortom, een heel breed aanbod op Leuven Speelt waar elk kind zijn of haar gading kan vinden, van eendjes vissen tot knikkerbanen en van telegeleide wagens tot de prachtige stand van Speelgoedmuseum Mechelen.”

Op zaterdag 25 juni wordt het Ladeuzeplein omgetoverd tot een groot speelpark met een aanstekelijk aanbod voor kinderen van tot 99 jaar. Daarnaast vind je er ook tal van straffe streekproducenten als standhouder om te proeven van hun ambachtelijke producten. Of je springt binnen in de pop-up brasserie om rustig iets te drinken of eten, uiteraard ook in het teken van lokale en verse producten. Je kan er terecht van 10.00h ’s ochtends tot 22.00h ’s avonds.

Samen wordt er een gigantisch speeltapijt met 10.000 blokjes gebouwd, van de firma Clics uit Wuustwezel.  

De kids geraken hun energie kwijt in het animatiepark van Sporty uit Kessel-lo, een skateboardpark van Twist uit Leuven en talrijke andere attracties.

Neem deel aan de beiaardwedstrijd en de talloze andere wedstrijden met een prijzenpot van niet minder dan € 20.000