Kwallenweer

Het was in de zomer en het was echt een hele mooie dag, met hele felle zon, dan ging ik met mijn zus naar het strand, en mijn vader zei ook al dat het kwallenweer is. Met de wind had het te maken. En nu waren het er echt héél veel, dit waren er… meer dan normaal. Ook heel veel verschillende kleuren. Blauw, paars. Best wel cool, want soms zie je daar ook hele figuren in. En dan… soms zie je een mannetje in of je ziet er een draak in. Ik had een duikbril, dus ik ging even onder water kijken, en dan zag ik er al een, en nog een, en nog een… en je weet dat ze je eigenlijk allemaal met ogen aan zitten te staren. Ze dwingen je gewoon echt het water uit. Ze willen de zee voor hun alleen hebben, niemand mag erin.
Een paar dagen later kwam ik weer op het strand, ze waren nergens meer te bekennen. Weg. En toen konden we gewoon lekker in het water springen. Ja ik ben wel benieuwd wat er met die kwallen zijn gebeurd.

zeeklas
kwallenweer 1 minuutje