New York

Een van de kinderen in de klas ging naar New York op reis.
“Op een stormachtige winternacht in 1929 kwam een magere zwerfhond aanlopen bij een kazerne in Brooklyn. Hij bleek een vaardige brandweerhulp, waarop de brandweermannen hem de passende naam Fikkie gaven. Hij leerde ladders klimmen, en kon zelfs van de brandweerpaal glijden. Fikkie redde tientallen levens doordat hij feilloos de achtergebleven mensen in brandende gebouwen kon vinden. Tien jaar lang versterkte Fikkie ENGINE 203 van het New York Fire Department. Toen hij stierf lieten de brandweermannen hem opzetten”. Deze waargebeurde geschiedeis vormt de basis voor dit radioverhaal. Geschreven voor kinderen van 8 tot 10 jaar.
FIKKIE

Schooltv over New York

Wikikids legt uit: New York City (de stad)

Wikikids leg uit: New York (de staat)

Het moet er ‘big ‘zijn… Hudson Yards
25.000 trappen gratis toegankelijk voor toeristen

En wat dacht je van de jazz-muziek?
Muziek is overal in de wereld.

vrijheidsbeeld wikikids
Frankrijk schenkt het vrijheidsbeeld aan Amerika.