Idolen, fans en talenten

In “Tijd voor Taal” van het 4de lj. lees je over enkele bekende Vlamingen. Sommige mensen kijken op naar andere mensen die een (bijzonder) talent hebben. Ze hebben dan een idool. En jij bent dan fan van 

We zetten ze de komende dagen eens op een rijtje: Dirk Frimout: astronaut / Belle Pérez: zangeres/ Balthasar Boma, figuur uit ‘De Kampioenen’ Jean-Marie Pfaff: beroemde doelman van de Rode DuivelsWalter De Donder : acteur (PlopSamson) en burgemeester van Affligem / Tom Boonen: wielrenner ‘Tornado Tom’ / Gunther Levi: zanger bij ‘de Romeo’s’ en acteur uit ‘Familie’.

We beginnen met Dirk Frimout: astronaut. Op 24/3/1992 vloog de Space Shuttle Atlantis (met zes Amerikaanse astronauten) op wetenschappelijke missie naar de ruimte. Frimout was de eerste Belgische astronaut. Zij moesten de atmosfeer van de aarde en de relatie tussen zon en aarde bestuderen.
De lancering van het ruimteveer.

Karrewiet over Frimout.
De landing van de Space Shuttle Atlantis.

Euro Space Center in Redu    –    Ruimteklassen     –     Prachtige foto’s van ruimteveer       –     Andere landing van het ruimteveer Atlantis

Hier kan je soms rechtstreekse beelden vanuit de ruimte zien: NASA TV. (Engels)

Frimout was de mede-oprichter van Earth Explorer in Oostende. Dat heet nu  Explorado.

Laat maar eens aan meester Steven weten van wie jij fan bent of wie jouw idool is. Natuurlijk heb jij ook ‘talenten’! 😉