Dirk Bouts roept ons op

December 2018: een oproep om mee te betalen voor erfgoed.

Eén van die projecten is de restauratie van het schilderij ‘De marteling van de Heilige Erasmus’ van de Leuvense schilder Dirk Bouts.
Het is een schilderij van de belangrijkste Vlaamse Primitieven. Het is een topstuk dat al bijna 600 jaar op zijn originele plaats bewaard wordt, in de Leuvense Sint-Pieterskerk. Meer zelfs, het werk werd speciaal voor deze plek geschilderd. Kortom: uniek Vlaams erfgoed van de bovenste plank.

Doe een gift.

Restauratie Vlaamse Primitief in Sint-Pieterskerk Leuven live te volgen
Dank aan ROBTV.
“In de Sint-Pieterskerk in Leuven kan je de restauratie van De Marteling van de Heilige Erasmus live meemaken. De Vlaamse Primitief van Dirk Bouts wordt gerestaureerd en dat gebeurt in de kerk zelf. Het paneel ergens anders restaureren zou te riskant zijn omdat het zo gewend is aan het specifieke klimaat in de kerk.”

David Lainé is de restaurateur die met veel geduld aan het werk gaat.
Hier zie je ook zijn andere werken die hij al deed.

De restauratie volgen kan elke dinsdag en donderdag tot eind juli. Tijdens de publieksdagen op 16 juni en 20 juli heb je bovendien de kans om een praatje te slaan met de restaurateur himself. (dank aan MLeuven)

Sint-Pieterskerk Leuven 

Museum M haalt een kunstwerk in huis.
Kunstblaadje over ‘Het Laatste Avondmaal’.