Graftombe Ramses bezoeken

Als je eens een bezoekje wil brengen aan de grafplaats van farao Ramses VI, dan kan je dat hier doen (klik).
Je kan er doorwandelen door met je muis te draaien en te klikken op je linkse muistoets.

Wie was farao Ramses VI?
Wikipedia legt het uit.

Farao Egypte-website vertelt erover.

 

Schooltv legt uit:
een graf voor de farao
de piramide van Cheops
de piramide

 

Een zekere Carter (ook iets met Toetanchamon te maken) zou het graf van Ramses ontdekt hebben.
Historiek verklapt:

Howard Carter en Toetanchamon
Zijn grootste ontdekking deed Carter in november 1922. De egyptoloog – die financieel gesteund werd door Lord Carnarvon (1866-1923) – had in het Dal der Koningen al tien jaar gezocht naar het graf van de jonge farao Toetanchamon. Op 4 november 1922 vond hij de eerste sporen van dit graf onder het puin van het graf van Ramses VI. Drie dagen later vond de egyptoloog ook de toegang tot het graf. Toen het graf geopend werd bleek het, in tegenstelling tot andere koninklijke graven in de vallei, nog niet te zijn bezocht door grafschenders.

Er is dan ook een ‘vloek’ over het graf van Toetanchamon…
“De vloek van Toetanchamon
Misschien hadden Howard Carter en Lord Carnarvon al nattigheid moeten voelen op het moment dat ze de graftombe van Toetanchamon betraden. Want meteen bij de ingang stuitten de heren al op een steen met de nauwelijks hartelijke inscriptie “Diegenen die mijn naam, mijn fundering, mijn beeltenis schenden, zullen aan de vernietiging worden toevertrouwd.” Eenmaal aangekomen bij de grafkamer werden ze geconfronteerd met een tweede tekst die ook niet uitgelegd kon worden als een vriendelijk woord van welkom: “Wie deze heilige grafkamer betreedt, zal door de vleugelen des doods getroffen worden”.