Schelpen

Scheermes wordt aangevallen

Scheermes, Ensis schelp aangevallen door slangsterren.

Schelpen Noordzee

 

 

Schelpenbanken

Wat zijn schelpen?

Schelpengids

50 veel gevonden soorten schelpen

Schelpen soorten leren kennen

schelpen-telboekje

Alikruik en vele andere schelpen

Hoe ontstaan schelpen?

De Klaverbank (prachtige onderwaterbeelden)

De Klaverbank is een zandbank in de Noordzee in het noordwestelijke deel van het Nederlandse continentaal plat. De Klaverbank is een grindbank waar ook grote stenen, zand en schelpen voorkomen. Door dit gevarieerde substraat is de verscheidenheid in het bodemleven groot. Op ons deel van de Noordzee is de Klaverbank de enige grindbank waar ook grote stenen, zand en schelpen voorkomen. De bank is half zo groot als de provincie Utrecht en ligt zo’n 30-40 meter onder de zeespiegel.

Schelpenbanken

Oestergronden

Weekdieren

Schelpen onderzoeken