Zorg voor water

Op deze blog spraken we al over ‘water’… 

Er is nu een duidelijke oproep van de Provincie Vlaams-Brabant.

Pers Vlaams-Brabant: “Verbod op niet essentieel gebruik van drinkwater in 42 Vlaams-Brabantse gemeenten

Er waren problemen met de bevoorrading van drinkwater.
Dit kwam door de algemene droogte en het hoge verbruik.
De gouverneur van Vlaams-Brabant legt een verbod op voor niet-essentieel gebruik van kraantjeswater.

=> Zo is het verboden om drinkwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen, zoals het wassen van voertuigen, het vullen van zwembaden, het reinigen van opritten en terrassen, het sproeien van tuinen, gazons of sportterreinen.

Dit verbod is geldig in de volgende gemeenten:  Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Grimbergen, Haacht, Herent, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Leuven, Linter, Londerzeel, Lubbeek, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw. 

Drinkwater in de woestijn

Watertekort dreigt
Drinkwater
Watertekort in Vlaanderen
Droogte