De boomkikker

Schooltv over “de boomkikker”.

Natuurpunt over “de boomkikker”.

Rangerclub over “de boomkikker”.

zwemmende kikker

springende kikker

van ei tot kikker

van kikkerdril tot kikker

amfibie

kikker of pad

film: Kikkerdril (helaas alleen voor wie in Nederland woont)

“Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannus naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Onderweg komt hij Jesse tegen, een meisje van zijn leeftijd, dat dierenverpleegster wil worden. Max vertelt haar over zijn zoektocht en Jesse besluit met hem mee te gaan. Ze vallen van het ene avontuur in het andere: ze zien een rups die gek loopt, ontmoeten een weesjongen die hen leert koeien te melken, een meisje dat varkens aait en ze komen oog in oog te staan met een vos en een hert! Lukt het Max en Jesse ook om kikkerdril te vinden …?”  (dank aan Schooltv)