Dieren passen zich aan

Heel wat dieren passen zich aan aan hun omgeving.

Over wie gaat het?
Het dier komt in ons land voor. Het leeft in bossen en op heidevelden. Het heeft puntige tanden. Als je dichterbij komt, zie je dat het schubben op zijn lijf heeft. Die schubben liggen als dakpannen over elkaar. Op zijn kop heeft dit dier schilden: die liggen naast elkaar als ridders die naast elkaar hun schild omhooghouden. Hij is bruingrijs van kleur; een goede schutkleur. Dit dier houdt ook een winterslaap, dus in de winter zal je hem niet zien. Als hij bijt, spuit hij gif in zijn prooi. En dit dier heeft geen poten.

adderooievaar

Ooievaars op deze blog.


kikker
“Kikker” op deze blog.

zilvermeeuw


reigerzalmlandschildpadkonijn

“Konijn” op deze blog.uil

haai

egel

vleermuizen

specht

kat

dolfijn

zeehond

salamander