Velodroom in Leuven

Grote dank aan ROB voor de interessante info.

“Op de plaats van het oude Sint-Pietersziekenhuis in Leuven is vanmiddag een nieuwe velodroom geopend. Het gaat om een tijdelijke invulling in afwachting van de nieuwe podiumkunstensite die daar komt. De bouw ervan begint in 2023. Tot dan kunnen enthousiastelingen in de velodroom terecht om zich uit te leven op de piste, maar het is ook meer dan dat. De velodroom moet een ontmoetingsplek worden voor alle Leuvenaars en dus zullen er de komende jaren verschillende evenementen georganiseerd worden.”

Nieuwe velodroom in Leuven voor fietsplezier en evenementen

“Aan de gloednieuwe Velodroom in Leuven is vanmiddag de tentoonstelling ‘ Allez, Allez! Koers in Leuven.’  geopend. Die tentoonstelling neemt je mee door de rijke wielergeschiedenis van de stad. Er is aandacht voor historische wielermomenten, Leuvense wielerlegendes en natuurlijk ook de toekomst. Want in september is onze provinciehoofdplaats het decor voor het WK wielrennen. Het perfecte moment, dachten ze in Leuven, om hun wielergeschiedenis nog eens extra in de verf te zetten.”

Nieuwe Leuvense koersexpo: Leuven heeft een rijke wielergeschiedenis

“Na een jaartje afwezigheid door corona reden de renners vandaag opnieuw door het centrum van Leuven in de Grote Prijs Jef Scherens. 13 keer moeten ze over onder meer de Keizersberg, De Sint-Antoniusberg en de Wijnpers. Da’s pittig en dus zijn er ook heel wat renners die op het einde de rol moeten lossen. Een uitgedund peleton slaagt erin de vroegere vluchters in te lopen en uiteindelijk wordt er gesprint om de zege op de Bondgenotenlaan. Tim Merlier is de grote favoriet maar hij komt er niet aan te pas. Het is Niccolo Bonifazio die net als in 2019 als eerste over de meet bolt.”

Italiaan Bonifazio wint voor de tweede keer op rij de GP Jef Scherens

Allerlei videoclips over “WK parcours”.

Speciale dank ook aan HLN.

Alle artikels uit het dossier “WK Wielrennen in Leuven

Klik hier om het parcours te zien.Flamme Rouge
Samen aan de meet
Liedjes over fietsen
100 jaar WK Flanders 2021
Velodroom Leuven
Kwartetspel wielrennen
Fietsertjes voor het goede doel
De fiets