Vlaanderen Vakantieland

Vlaanderen Vakantieland: Vincent ontdekt de kustwandelroute 1

15’ 37”
zeeklas-voorsmaakje / aantal km strand aan de kust/ zand / natuurgebied Zwin / grenspalen/ badplaatsen/ toerisme (Knokke)/ kunst fotografie/ Zeebrugge (zeehaven) => handelshaven vissershaven jachthaven militaire haven / vochtige duinvalleien/ zeehonden vrijlaten in Blankenberge Sealife/ De Haan: Grand Hotel Belle Vue => architectuur + geschiedenis “kopen”.  

Vlaanderen Vakantieland: Vincent ontdekt de kustwandelroute 2

15′ 40″
weerman: wind over het Kanaal en brede opklaringen / meteoroloog / “Het weer is altijd goed aan de kust” / Oostende naar Nieuwpoort / lichtinval is gekend aan de kust => schilders / in de winter is het rustig / overzetboot / E40 – trein – overzet/ havengeul / Oostende “Koningin der badsteden” / “duizendjarige” storm => stad en kust beschermen / kusttram / Middelkerke / vlieger-ontwikkelaar / wormen trekken om te vissen / Nieuwpoort badplaats / staketsel / “verliefd op Nieuwpoort: promenade aan de jachthaven / Villa Hurlebise /

Vlaanderen Vakantieland: Vincent ontdekt de kustwandelroute 3

12′ 34″
In het derde en laatste deel van de Kustwandelroute wandelt Vincent van Nieuwpoort naar De Panne. Hij maakt een training mee van paarden van garnaalvissers, laat zich door de architecturaal goed bewaarde Dumontwijk van De Panne gidsen en stapt door het prachtige natuurreservaat van De Westhoek tot de Franse grens. Het allerlaatste stukje België is meteen ook het allermooiste stuk duinen en strand van de kust en de kers op de taart van Vincents kustwandeling.