Luisteren naar vogelgeluiden

Een van de mooiste vogels die heel mooi eruit zien maar die ook een heel mooi geluid maken is de korhoen. Je kan hem ook heel goed horen. Ik kan hem niet goed nadoen. En af en toe hoor je ook een ander geluid tussendoor. Dan sta je stil en dan luister je. Je zet je oren gewoon wijder open zeg maar. Als je een geluid hoort, bijvoorbeeld hoooho, dan maak je helemaal een schok: whooo, dat is een roerdomp, die vind ik echt supergaaf want die is heel zeldzaam. Als je dan toevallig een telescoop bij ons hebben dan pak ik die meteen en probeer ik he toch te vinden. Dat lukt natuurlijk niet want als ie ergens van schrikt gaat ie meteen voor paal staan, met zijn vleugels in de lucht, en dan lijkt ie precies op riet door zijn camouflage. Dan zie je hem gewoon niet.

Luisteren naar vogelgeluiden één minuutje