Vliegkwartet

TALENT DEEL A   + WO
Thema 1 We vliegen erin

Les  11 vliegkwartet

Supervliegtuigen (blusvliegtuig, politiehelikopter, legervliegtuig C 130, reddingsvliegtuig)  – vliegende insecten (huisvlieg, mug, wesp , lieveheersbeestje)    – vliegende dieren (slechtvalk, zilvermeeuw, blauwe reiger, dwergvleermuis)    – dieren met vleugels die niet vliegen struisvogel, kiwi, pinguïn, emoe)   – vliegende mensen (Joseph en Jacques Montgolfier luchtballon, Orville en Wilbur Wright vliegtuig met motor, Otto Lilienthal zweefvliegtuig, Paul Cornu helikopter)   – naar de maan (Laika Sputnik, Neil Armstrong Apollo 11, Dirk Frimout Atlantis , Frank De Winne ISS)

 

 

 

 

Stuur bij met de nodige vragen zodat je tot de volgende thema’s komt:

1.Vliegende dieren (vogels, vleermuizen enz.)

2.Supervliegtuigen (reddingsvliegtuigen)

3.Vliegende insecten (wesp, mug enz.)

4.Naar de maan (astronauten)

5.Vliegende mensen (Lilienthal, Wrightbroeders enz.)

6.Dieren met vleugels die niet kunnen vliegen (struisvogel, pinguïn enz.)